search

Kurzy dřevařství – nezahálím :-)


Přátelé, nezahálím a žiju! Jen na blog nebylo času nazbyt. V poslední době jsem absolvoval několik dalších kurzů, kde jsem si mohl zase alespoň o fous rozšířit dovednosti a znalosti. Kurz, který mne bavil nejvíce, bych vám rád krátce představil.

Konal se v Počátkách u Chotěboře v truhlářské dílně Petra Paula, který společně se svým synem kurz také vedl. Výjimečnost kurzu spočívala v tom, že jsme se učili tradičním postupům, dnes povětšinou zapomenutým. Já jsem se třeba naučil, jak správně vyrobit klasické „dveře od chlíva“, které jsou v dnešní hipsterské době žádaným módním doplňkem moderních příbytků.

Při své práci se dřevem využívám hlavně elektrické nářadí. Takže velmi příjemným zpestřením pro mě byla možnost naučit se používat klasický hoblík, dláto, pilku čepovku a nebo starou dřevěnou rámovou pilu.

Vyzkoušel jsem si také moji trpělivost, to když jsem se učil správně připravit rybinový spoj. Tak jako při stavbě ze dřeva není třeba až tak moc hledět na nějaký ten milimetr, při truhlařině se musí naopak člověk soustředit na každou drobnost, chce-li, aby byl jeho výrobek kvalitní.

Stálo to za to a já už se těším na pokračování kurzu, které jsem si hned na tom prvním domluvil. Přihlásit se na kurz trvá poměrně dlouho, protože zájemců je opravdu hodně. Mě to trvalo asi půl roku a tak jsem nyní nechtěl nic zameškat. Pokud by kurz někoho z vás zaujal, více informací najdete tady: truhlarime.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

close
search

Hi, guest!

settings

menu