search

Veranda – chata


Rošt podlahy verandy na jedné straně stojí na 25 cm vysokém trámu (pod trámem jsou 3 patky), stejně jako celá podlaha chaty. Na protější straně jsou trámky podlahy verandy přichyceny tesařskými třmeny k podlahovému rámu chaty. Tím se vytvořila podlahová platforma pro stavbu stěn verandy. Dále se na ni stavělo stejným způsobem, jako předtím celá chata.

P1030091

Nejprve se stavěla jedna dlouhá stěna – 6 m, až poté dvě boční s jednou příčkou uvnitř.

P1030108

Aby veranda nebyla jen otevřeným prostorem, bylo následně nutné ji zastřešit. Zde jsem improvizoval, byť jsem opět vycházel z rad Larryho Hauna. Vytvořil jsem střešní krokve z trámků „two by six“, které jsem na jedné straně připevnil na stěnu chaty a na druhé pak k protilehlé stěně verandy. Trámky jsem připevnil pomocí tesařských „L“ profilů, seat cut se mi nechtělo řezat, ani počítat. Následující fotky vše, myslím, dobře ilustrují.

P1020972 P1020979

Jak je na fotografiích také patrné, na střešní krokve se následně přibily stejné desky, jako na zbytek střechy.

  1. Viktor Burkert

    Pěkný návod na stavbu chaty, mne čeká podobná stavba chaty ze dřeva 5,3 m x 4,5 m. Mám postavené obvodové základy ze ztraceného bednění a kompletní štíty střechy z původní chaty. Stejný postup rámy stěn, sádrokarton, izolace OSB desky, venkovní palubky. Opěrné sloupky verandy plánuji uchytit pomocí 5ti bodců do země. Velice mi pomohl podrobný popis a fotografie. Díky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

close
search

Hi, guest!

settings

menu